Gemiste kans, Facebook!

Ik ben vandaag jarig. Kijk maar, Facebook zegt het:

jarig

Jarig zijn op Facebook heeft iets raars, maar daar hebben andere mensen al genoeg over geschreven.

Veel raarder vind ik dat Facebook mij meldt: “Je bent vandaag jarig”. Euh ja, bedankt. Dat wist ik nog niet. Ik dacht al, waarom zeggen al mijn Facebookvrienden nou opeens ‘gefeliciteerd’ tegen mij?!

We leven in het tijdperk van big data en personalisering, met overal cookies en alles, zodat alle informatie op internet zoveel mogelijk op JOU wordt afgestemd. Op het moment dat ik 30 werd toonde Facebook mij opeens allemaal advertenties voor babykaartjes en trouwplannen. Totdat ik mijn relatiestatus omzette in vrijgezel, toen kreeg ik advertenties voor XXL-kleding en daten voor alleenstaande moeders.

En nu krijgt Facebook één keer per jaar een kans om die personaliseringsplank echt te raken en dan slaan ze alsnog mis. Beste Facebook, als jullie het zinnetje “Je bent vandaag jarig” nou eens vervangen door “Gefeliciteerd met je verjaardag!”?

Dat zou ik nou écht leuk vinden.

2 gedachtes over “Gemiste kans, Facebook!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s